Çevresinde Adnan Menderes Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu, kreş, güreş sahası, spor salonu, Hamza Taş Bulvarı ve Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi gibi eserlerin yapıldığı eski belediye binasının bahçesi millet kıraathaneli meydan oluyor. 

VARSAK’A MİLLET KIRAATHANESİ

Kepez Belediyesi, bölge sakinlerinin buluşma ve dinlenme noktası olan eski belediye bahçesini, içerisinde millet kıraathanesinin olduğu butik bir kent meydanı projesiyle yeniden düzenleme kararı aldı. Proje kapsamında, bahçede yer alan yapı ve hizmet ömrünü tamamlayan belediye hizmet binası ile sosyal tesis yıkılarak kaldırıldı. Yüklenici firma tarafından geçtiğimiz aylarda yapımına başlanılan meydan projesinin merkezinde taş mimarideki millet kıraathanesi bulunuyor.

KIRAATHANEYE DÜĞMELİ EV TASARIMI

Bölge sakinlerine çınar ağaçlarının gölgesinde demli bir çay eşliğinde kitap, gazete okuma ve sohbet etme imkânı sunacak olan taş kıraathane Akseki Düğmeli Evler ile Selçuklu mimarisinde tasarlandı. Mimari tasarımıyla ziyaretçilerini geçmişi götürecek olan kıraathanenin duvarları, Mimar Sinan’ın memleketi Kayseri’den gelen taş ustaları tarafından doğal taşla örüldü.  Yapımı tamamlanan millet kıraathanesinin 200 m2 kullanım alanı bulunuyor.  Taş kıraathanenin 900 m2 olan bahçesinin zeminin kaplamasında ise traverten taş kullanıldı.

ÇINAR AĞAÇLARI KORUNDU

Meydan düzenlemesinde, eski Varsak Belediyesi'nin hatırası olan 80’e yakın çıkar ağacı ile diğer ağaların tamamı korunurken, 2013’te yapılan fıskiyeli havuz da bahçeyi güzelleştirmeye devam edecek.  Proje kapsamında millet kıraathanesi dışında kalan bölümler çimlendirecek ve çeşitli süs bitkileri dikilecek. Meydanda, oturma mobilyaları, yürüyüş yolları, açık hava spor aletleri ile ve çocuk oyun parkı da olacak.

Kepez’den kurban pazarı hizmeti Kepez’den kurban pazarı hizmeti

VARSAK MEYDANI YAKINDA AÇILIYOR

Taş kıraathanenin yapımının tamamlandığını, peyzaj çalışmasında sona gelindiğini belirten Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri,  Varsak Kent Meydanı’nın önümüzdeki günlerde hizmete açılacağını dile getirdiler. Yıkımı yapılan binada yer alan belediye vezneleri, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde hizmet vermeye devam ediyor.
Bahçede bulunan otomatik para ödeme makineleri de (ATM)  meydan düzenlemesi tamamlandıktan sonra alanda yerini alacak.

SOSYAL YAŞAM ALANI OLACAK

Varsak meydan düzenlemesi, Hamza Taş Bulvarı ile Cumhuriyet Caddesi arasında eski belediye bahçesinde gerçekleştiriliyor. Bu alanın çevresinde cami, mezarlık, okullar, kültür merkezi ve bulvar yollar bulunuyor. Bu bakımdan kent meydanı düzenlemesi bölgenin sosyal aktivite, dinlenme, buluşma ihtiyacına cevap vermesi adına önemli bir yatırım olacak.

“MEYDAN, VARSAK’IN DEĞERİNE DEĞER KATACAK”

Başkan Hakan Tütüncü de, meydan düzenlemesiyle eski Varsak Belediyesi’nin nice hatıralarının olduğu bahçesini geleceğe taşıdıklarını söyledi. Meydan projesinin Varsak semtinin değerine değer katacağına işaret eden Başkan Tütüncü, “Projenin yapımında Varsak Belediyesinin hatırası olan çınar ağaçlarına da sahip çıkıyoruz. Varsaklı hemşehrilemiz,  bu çınar ağaçlarının gölgesinde, millet kıraathanelerinde güzel bir vakti, sohbeti paylaşmaya devam edecekler” açıklamasını yaptı.

Editör: Yağmur Naz YILDIRIM