Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, 7 yıl sonra ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ başlığıyla şûranın yeniden toplanmasının sevindirici bir gelişme olduğunu belirterek, sendikanın buluşma öncesinde görüş ve öneriler raporunu hazırladığını söyledi.

ÖĞRENCİLERE KAYNAK SAĞLANMALI

Milli Eğitim Bakanlığının Şûra’da eğitimde fırsat eşitliğini merkeze aldığına dikkat çeken Miran, “Öğrencilerin öğrenmeleri ve potansiyelini gerçekleştirebilmeleri için fırsatları eşitleyecek şekilde okullara kaynak aktarılması çok önemli. Dezavantajlı öğrencilerin devam ettiği okullarda öğrenme eksikliklerini giderecek ek yatırımların yanı sıra, öğrencilerin başarılı olabilmek için ihtiyaç duydukları insan ve materyal kaynağı gibi her türlü kaynağa sahip olmaları sağlanmalıdır. Bu nedenle, okullara kaynak dağılımının adil yapılması önem taşımaktadır. Eğitim kazanımlarını daha nitelikli kılmanın yolu hakkaniyetli olmaktan, eğitimde fırsat ve imkân eşitliğini sağlamanın en iyi aracının da devlet okullarını güçlendirmekten geçtiği unutulmamalıdır” dedi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK TERK EDİLMELİ

Aksu’nun ilk orman dostu okulu Aksu’nun ilk orman dostu okulu

Millî Eğitim Bakanlığı’nın, sayıları bazı dönemlerde 80 binleri aşan ücretli öğretmenlerle eğitim faaliyetlerinin yürütülmesinin normal olmadığını, olağanüstü şartlardan kaynaklanan bu durumun geçici olduğunu kabul etmesi gerektiğini belirten Başkan Miran, eğitimin kalitesini ve verimliliğini düşüren ücretli öğretmenlik uygulamasının en kısa sürede terk edilmesi ve öğretmenlik mesleği içinde bir istihdam türü hâline gelmesinin önüne geçilmesi çağrısında da bulundu.

ARTI DEĞER KATACAĞINA İNANIYORUZ

Miran, sözlerini şöyle noktaladı: “Millî Eğitim Şûrası’nda getirilecek teklifler ve yapılacak analizler; öğretmenler, eğitim yöneticileri, öğrenciler ve tüm milletimizin zihin dünyasında yeni ufuklar açmalıdır. Şûra’da alınacak kararların ve bu kararlar doğrultusunda hayata geçirilecek uygulamaların millî eğitim sistemimize artı değer katacağına inanıyoruz”.

Editör: Yağmur Naz Yıldırım